Deze rapporten zijn de basis van het Thema zonne-energie voor de WEK-vergadering van 10 mei 2023. Wim Sinke bespreekt het rapport ‘Tijd voor duurzame zonne-energie’. …
De redelijkheid en nuance terug in het stikstofdebat en alle vormen van polarisatie het raam uit. D66 Focusgroep stikstof pleit voor een integratieve en inclusieve…
Waar wonen en werken de Nederlanders in 2050? Het antwoord op deze vraag is belangrijk voor beleidsmakers. Waar zijn nieuwe woningen nodig, en hoeveel? En…
Vraagstelling Het doel van dit onderzoek is het opstellen van een aantal beleidsvarianten voor de stedelijke vernieuwing en stedelijke uitleg in de periode 2010-2019. Het…
Woonbeleid nu ‘Wankele pilaar van de verzorgingsstaat’ In de wetenschap wordt het woonbeleid vaak aangeduid als ‘de wankele pilaar onder de verzorgingsstaat’. Wankel omdat het…
Stel dat we in Nederland de bestaande stad verder verdichten, de stedelijke bereikbaarheid verder onder druk komt te staan, en dat de energietransitie en klimaatverandering…
Deze Staat van de Woningmarkt komt uit in een periode met een historisch hoog woningtekort en een recessie als gevolg van corona. De grote vraag…
Samenredzaamheid verder onder druk De in het onderzoek “Veerkracht in het corporatiebezit” beschreven trends blijken na 2016 onverminderd door te zetten. De laatste twee jaar…
Belangrijke achtergronden bij de woningbouwopgave: 1. Het woningtekort wordt veroorzaakt door demografische ontwikkelingen Er zijn veel analyses over het disfunctioneren van de woningmarkt. Daarbij ligt…
Samenvatting Huishoudens maken afwegingen in hun woonconsumptie die niet overeenkomen met hun eigenlijke voorkeuren, met onder andere lange wachtlijsten, goedkoop én duur scheefwonen, financiële risico’s…