Vijf gevelbranches hebben de handen ineen geslagen om de gevel tot een circulair product te maken. Met een gezamenlijk actieplan willen zij de ‘circulaire geveleconomie’…
Stadslandbouw is booming. Het is een steeds belangrijker antwoord op de zoektocht naar nieuwe voedselsystemen. Initiatiefnemers gebruiken onbenutte stukjes land en parken voor voedselteelt. Maar…
Zo’n 8 miljoen gebouwen van het aardgas af, uiterlijk in 2050. Wat komt daar allemaal bij kijken en hoe kun je dat het beste aanpakken?…
Met de inwerkingtreding van de Bepalingsmethode Milieuprestatie Bouwwerken 1.0 per 1 januari j.l. is het verplicht geworden om twee sets milieu-impactcategorieën aan te leveren, een…
Onderzoek bij veertien ‘proeftuinen’ voor aardgasvrije wijken laat zien dat de rijksoverheid een paar structurele knelpunten moet oplossen. Maatwerk is ook nodig om de gebouwde…
Er doen zich structurele knelpunten voor in het aardgasvrij maken van Nederland die extra aandacht vragen op rijksniveau. Worden die knelpunten niet aangepakt, dan zal…
Aardwarmte is een duurzame manier om gebouwen en tuinbouwkassen te verwarmen. Het is een techniek die nog in ontwikkeling is. Om de techniek verder te…
Het monitoren van ecologische effecten bij grootschalige inzet van thermische energie uit oppervlaktewater (TEO) is van belang om deze vorm van aquathermie in te kunnen…
Voor de meeste mensen is het aardgasvrij maken van hun huis niet vanzelfsprekend. Er zijn veel onzekerheden over bijvoorbeeld kosten en technieken. Het aardgasvrij maken…