Het ministerie van LNV heeft het RIVM gevraagd of er op wetenschappelijke gronden een maximale afstand bepaald kan worden voor het berekenen van de stikstofdepositie…
Omwonenden van luchthavens willen betrouwbare informatie over geluid door vliegtuigen ontvangen. Op dit moment verschilt het per regio hoe vliegtuiggeluid wordt gemeten en hoe omwonenden…
De redelijkheid en nuance terug in het stikstofdebat & alle vormen van polarisatie het raam uit. Wouter Lenferink MSc., Drs. Luit Buurma, Carla Soesbergen-Kuipers, Ing.…
In 2019 was het overschot van stikstof naar de bodem op zogenaamde derogatiebedrijven het laagste sinds 2006. Ook heeft derogatie in de jaren vanaf 2006…
Van de sterfgevallen door hitte in Nederland kan al 31% worden toegeschreven aan klimaatverandering. Dat komt neer op bijna 250 sterfgevallen per jaar. Dat blijkt…
Klimaatbeleid is niet alleen gunstig voor het klimaat, maar heeft ook een positief effect op onze gezondheid en veiligheid. Dat is de belangrijkste uitkomst van…
De radioactieve stoffen in de lozingen in water en lucht door nucleaire instellingen in Nederland lagen in 2019 onder het vergunde maximum. Dit blijkt uit…
Actuele gegevens over de luchtkwaliteit in Nederland laten een verbetering zien. Het RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu maakt elk jaar kaarten over de luchtkwaliteit…
Het RIVM heeft voor Nederland een inschatting gemaakt van de nog onbekende stikstofuitstoot door biologische bronnen vanuit de natuur. Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu: http://www.rivm.nl/nieuws/verkenning-stikstofuitstoot-door-dieren-in-natuur
De broeikasgasemissies daalden – volgens voorlopige cijfers – in 2020 met ruim 8 procent naar 166 megaton CO2-equivalent. Dat is 24,5 procent lager dan in…