Het Nederlandse circulaire-economiebeleid kent ambitieuze doelen: de halvering van het abiotische grondstoffengebruik in 2030 en het realiseren van een volledig circulaire economie in 2050. Deze…
Uit recent onderzoek van het Planbureau voor de Leefomgeving blijkt dat natuurherstel en duurzaam landbeheer wereldwijd de potentie heeft om bij te dragen aan verduurzaming …
De draagkracht van bodem, water en biodiversiteit staat onder grote druk door klimaatverandering, landbouw, woningbouw en bedrijvigheid. Een belangrijke taak van het nieuwe kabinet is…
Provincie Gelderland gaat met een lokaal actieplan landgoederenzones ondersteunen bij het verstevigen van duurzaam toerisme. Het plan helpt ook problemen met water en droogte bij…
30 maart 2021 is de website van het Informatiepunt Leefomgeving (IPLO) gelanceerd. Het IPLO is dé website voor experts met vragen over bodem, bouwen, water,…
De radioactieve stoffen in de lozingen in water en lucht door nucleaire instellingen in Nederland lagen in 2019 onder het vergunde maximum. Dit blijkt uit…
Het monitoren van ecologische effecten bij grootschalige inzet van thermische energie uit oppervlaktewater (TEO) is van belang om deze vorm van aquathermie in te kunnen…
Veel mensen denken bij kwik nog steeds aan thermometers en de meesten weten ook wel dat het giftig is. Vanwege die giftigheid wordt kwik in…